Logo

De dragende hand staat voor: de dragende kracht van de organisatie maar zeker ook de dragende kracht van Maria. Deze hand verwijst naar de  verbondenheid met elkaar. Het is ook een open hand die kan geven. Ze verwijst naar de eerste woorden van Maria: ‘Steek je hand in het water van de bron.’

De kapel van Banneux zoals die ook terug te vinden is in het logo van Banneux om de link tussen Limburgs Banneuxwerk  en het heiligdom van Banneux.

Het groene kruis in de kapel, teken van onze verbondenheid met God en met elkaar, het groen van een nieuwe start, van hoop …..

Hart: we beginnen met de kleur indigo, teken van lijden, en gaan over naar het Maria blauw om te eindigen in het groen van de hoop. We gaan met zoekende mensen op weg. De vorm van het hart staat voor de grenzeloze Liefde van onze Heer.

De weg: vertrekkende of aankomende in Banneux: dat is op bedevaart gaan, aankomen en anders vertrekken, met een open hart, open voor God, voor de Kerk, voor de maatschappij. Vertrouwvol de toekomst tegemoet wetend dat God ons door de bemiddeling van Maria, draagt, beschermt en nabij is.

Maria: in de bovenste linkerhoek van het hart zien we het gelaat van Maria die over ons waakt en ons bescherming biedt.